LED Werkplaatsverlichting

Goede verlichting in de werkplaats draagt bij aan meer concentratie en vermindert hoofdpijn en vermoeidheid. Daarnaast gaan ledlampen veel langer mee dan TL-verlichting en kun je aanzienlijk besparen op de energierekening.

Soorten ledverlichting voor de werkplaats

Er zijn vele soorten verlichting op de markt, waarvan de LED-panelen wellicht de bekendste zijn. Er zijn ook vele soorten LED lichtlijnen waarmee de oude lichtlijnen in de werkplaats makkelijk en snel vervangen kunnen worden voor LED. Andere opties zijn high bay lampen of spots. Bij de keuze voor de ledverlichting houden we ook rekening met de omgeving. Bij vochtige of stoffige ruimtes is een lamp met een hoge IP klasse noodzakelijk. Verder is het belangrijk om de wensen rondom dimbaarheid en sensoren in kaart te brengen om de juiste ledverlichting te kiezen.

werkplaatsverlichting LED

Advies op maat

De NEN-EN 12464-1 is een norm die specifieke eisen bevat voor werkplaatsverlichting. Hierbij zijn de lichtsterkte (Lux), kleurweergave (RA), verblindingsgraad (URG) en kleurtemperatuur (Kelvin) belangrijk. Dit zijn, naast de IP klasse en dimbaarheid van de lampen, best wat zaken om rekening mee te houden. Wij helpen je graag verder met een lichtplan op maat om de werkplaats te voorzien van de best passende verlichting. Mogen we je adviseren? Vul vrijblijvend het formulier in of neem contact met ons op.

Lichtadvies aanvragen

Lichtadvies aanvragen